Ze Štěpánovic do Rovenska se svezete po novém povrchu. Brzy se dočkají i řidiči v Roztokách u Semil

LIBERECKÝ KRAJ – Minulý týden byla dokončena oprava silnice III. třídy na 3,4 kilometru dlouhém úseku Štěpánovice – Rovensko pod Troskami, která vyšla Liberecký kraj na 17,3 milionu korun.

V rámci rekonstrukce došlo i na další úpravy, například příkopů, rigolů a hospodářských sjezdů. „Jako u většiny rekonstrukcí i zde jsme nechali obnovit vodorovné a svislé dopravní značení. Těší mě, že jsme na opravu mohli využít dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Sviták.

Těsně před dokončením je i kompletní oprava 3,3 kilometru dlouhého úseku silnice III. třídy v úseku Roztoky u Semil – Helkovice, na níž budou řidiči jezdit už v průběhu tohoto měsíce. Rekonstrukce sjednotila šířku komunikace na 4,5 metru. Kromě jiného došlo například k odvodnění vozovky či obnově svislého dopravního značení, mostu a 27 propustků. „Celkové náklady na rekonstrukci činí 31,9 milionu korun. Uhradili jsme je kompletně z krajského rozpočtu,“ dodal náměstek Sviták.

Na podzim letošního roku plánuje Liberecký kraj zahájit výběrová řízení na zhotovitele staveb na příští rok. „V současné době již hledáme zhotovitele rekonstrukce silnice II. třídy v úseku Česká Lípa – Dobranov a také hodnotíme nabídky na výstavbu severozápadního obchvatu města Zákupy,“ dodal Sviták.

Kraj také připravuje zahájit výběrová řízení na rekonstrukci silnice III. třídy v Mříčné nebo na opravu ulice Liberecká v Hrádku nad Nisou. I v příštím roce plánuje kraj ze svého rozpočtu vyčlenit na opravy silnic minimálně 300 milionů korun.

Foto: Liberecký kraj