Policisté na Kroměřížsku si posvítili na chodce a cyklisty

KROMĚŘÍŽSKO – V rámci dopravně bezpečnostní akce, která probíhala v posledních zářijových dnech na Kroměřížsku, se policie zaměřila na nejzranitelnější účastníky silničního provozu, tedy chodce a cyklisty. „Kontrolovali jsme, zda používají ochranné pomůcky a jsou v silničním provozu řádně vidět. Dále jestli tito účastníci dodržují povinnosti, které jim plynou ze silničního zákona,“ přiblížila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Dopravní policisté dohlíželi na provoz na vybraných frekventovaných místech během dne i ve večerních hodinách. Pokutu si vysloužilo celkem sedm cyklistů. „Nejčastěji za jízdu po chodníku, po přechodu pro chodce či za to, že za snížené viditelnosti nebyli osvětleni,“ sdělila Kyšnerová. Spolu s nimi přistihli i chodce, který přecházel na červenou.

Během kontrol jejich pozornosti neunikli ani ostatní řidiči. „Policisté odhalili muže, který usedl za volant pod vlivem omamných a psychotropních látek. Tento přestupek oznámili na městský úřad,“ uvedla Simona Kyšnerová. Zároveň dodala, že podobné akce budou probíhat i nadále.