Poškození závory zachytily kamery. Policie pátrá po pachateli

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Policisté z krajské metropole dnes zveřejnili informace k případu, který se stal v začátku září tohoto roku. Pátrají po totožnosti několika osob, které pravděpodobně poničily elektrickou závoru. Policie žádá o pomoc širokou veřejnost.

Tyto osoby se pohybovaly dne 7. září v době od 22:50 do 23:00 hodiny na placeném parkovišti v ulici Pražská třída číslo 65 v Českých Budějovicích. „V uvedenou dobu zde došlo ke spáchání trestného činu poškození cizí věci, ze kterého je podezřelý dosud nezjištěný pachatel,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Pachatel páčením ohnul u výjezdu z parkoviště hliníkovou elektronicky ovládanou závoru a způsobil tak škodu ve výši 15 000 korun. Výtečníka spolu s dalšími osobami zachytila jedna z kamer. „Jedná se o muže v černé bundě,“ upřesnila policejní mluvčí.

V případě, že poznáváte muže v černé bundě nebo jiné osoby, kontaktujte policisty. „Buď na telefonním čísle 974 226 700, nebo přímo na lince 158. Přihlásit se můžou samy osoby, které jsou na snímku zachyceny a mohou tak policistům podat vysvětlení,“ dodala Schwarzová.