Sportovní spolek provozoval výherní automaty prý kvůli vzdělávání členů. Celníci zlikvidovali skoro stovku přístrojů – VIDEO

zdroj: celnisprava.cz

BRNO – Jihomoravští celníci v těchto dnech zlikvidovali téměř stovku herních automatů nelegálně provozovaných pod hlavičkou sportovního a vzdělávacího spolku. Zabavili také 240 tisíc korun.

Celní úřad má zákonem stanovený dozor nad provozováním hazardních her. V průběhu roku 2017 celníci postupně zkontrolovali šest heren nelegálně provozovaných pod hlavičkou zájmového spolku. Provozování hazardní hry bez uděleného povolení bylo vydáváno za činnost spolku, který byl prý podle jeho stanov založen za účelem provozování sportu, her a vzdělávání pro své členy. V jejich hernách celníci zadrželi 92 herních automatů a hotovost ve výši 41 533 korun a 50 euro.

zdroj: celnisprava.cz

V únoru 2018 celní úřad zahájil se spolkem správní řízení pro podezření ze spáchání přestupku dle zákona o hazardních hrách. V dubnu Krajský soud v Brně rozhodl o zrušení spolku a byl jmenován likvidátor. V červnu celní úřad vykonal exekuci na mince v hodnotě 199 947 korun ve schránkách zadržených automatů. V polovině prosince 2018

celní úřad uložil spolku pokutu ve výši 9,2 milionu korun. V lednu 2019 se staly zabavené automaty majetkem státu. „Likvidaci pak provedla specializovaná společnost okamžitým znehodnocením tak, aby nemohlo dojít k původnímu účelu použití,“ uvedla tisková mluvčí Celního úřadu JMK Lada Temňáková.