Dvě pátrací akce na Sušicku zaměstnaly nejen policii. Povolán byl i vrtulník!

SUŠICKO – Včerejší den se odehrál ve znamení dvou pátracích akcí. Nejdříve po patnácté hodině policisté hledali osmasedmdesátiletou ženu, která se ztratila a v nočních hodinách pro změnu mladistvou dívku.

Policie včera po patnácté hodině přijala oznámení  o pohřešování osmasedmdesátileté ženy z Klatov, se kterou byl její muž na houbách nedaleko obce Hartmanice. Do okamžitého pátrání po ztracené seniorce se pustili nejen policisté z různých oddělení, policejní psovod se psem, ale i vrtulník, pracovníci Národního parku Šumava a příslušníci horské služby. Usilovné hledání naštěstí vedlo v úspěch. Seniorka byla nalezena a vrtulník mohl být odvolán. „V 17:42 hodin byla žena vypátrána policistou v lese pod Hadím vrchem na Zhůřské pláni,“ upřesnila mluvčí policie Dana Ladmanová.

Ve večerních hodinách se pak na obvodní oddělení v Sušici dostavila matka mladistvé dcery, která odešla ráno do školy. Tam už ale nedorazila a do současné doby se domů nevrátila. „Policisté z různých oddělení pátrali ve městě i okolí a krátce po jedné hodině v noci se jim dívku podařilo najít. Byla v pořádku a následně informovali matku, která si dceru převzala,“ uvedla mluvčí.