Kopal do žebráka a ještě vyhrožoval strážníkům!

PRAHA – Na Malém náměstí v Praze 1 se strhla bitka, museli zasáhnout strážníci. Napaden byl žebrák opilým mužem, který si rozhodně nebral servítky.

Městští strážníci řešili, jako obvykle, přestupky proti vyhlášce města týkající se žebrání. Provinilo se několik osob na Malém náměstí v samém centru Prahy. Když tu k nim dolehne zvuk divoké bitky. Zahlédnou muže, který strhne jednoho žebráka na zem a začne do něho surově kopat. Nevynechá ani hlavu nebožáka. Strážníci tedy ke dvojici okamžitě doběhnou, a agresora zpacifikují, aby nemohl pokračovat ve fyzickém útoku.

„Mladý, šestadvacetiletý muž hlídce řekl, že do žebráka kopal proto, že po něm chtěl peníze. Dále se zaštiťoval svojí důležitou rodinou, a dodal, že strážníci vůbec netuší, do čeho se pletou,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Zraněnému pětačtyřicetiletému muži nabídli muži zákona ošetření, které však odmítl. Poučili ho tedy, že pokud by situaci přehodnotil, má navštívit lékaře a také stanici Policie ČR.

U mladého muže byla následně provedena orientační dechová zkouška, která prokázala přítomnost alkoholu. Hodnotu 2,21 promile. Hlídka na neustálé invektivy muže reagovala slovy, zda se cítí být zraněn, protože mladík vykřikoval, že ho strážníci napadli. Na to muž odpověděl, že není zraněný, jen uražený. Přestupek bude řešit správní orgán. Od počátku roku již řešili pražští strážníci 6678 přestupků týkajících se porušení vyhlášky o žebrání. Nejvíce deliktů bylo pochopitelně na území Prahy 1.