Městské lázně čekají rozsáhlé opravy. Od ledna se Vsetíňanům na více než půl roku uzavřou

VSETÍN – Přípravy rozsáhlé rekonstrukce vsetínských lázní se chýlí ke konci. Od začátku ledna započnou stavební práce, které si vyžádají jejich úplné uzavření. Vsetíňané by se do zmodernizovaných prostor mohli vrátit až na podzim příštího roku. „Nyní plánovaná rekonstrukce bude svým rozsahem patřit k těm historicky nejrozsáhlejším. Předběžná cena díla je totiž sedmačtyřicet milionů korun bez DPH,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Hlavní pětadvacetimetrový bazén čeká nové obložení a vydláždění jeho okolí. Stávající tubus osmadevadesátimetrového tobogánu nahradí nový stejného tvaru a úprav se dočká i nástupní věž. Pro vytvoření bezbariérového přístupu se zruší dosavadní brodítka mezi sprchami a bazénem a zvenku mezi terasou a travnatou plochou bude instalována hydraulická plošina pro invalidy. Modernizací projdou i sprchy, toalety, sušárny nebo šatní skříňky, které dostanou čipové zámky.

Opraví se i vzduchotechnika, rozvody elektřiny, bazénové technologie a kogenerační jednotky pro společnou výrobu tepla a elektrické energie. „V současné době se připravuje vyhlášení veřejné zakázky na stavební práce. Pokud vše půjde podle plánu, mělo by se od počátku ledna začít pracovat. Předpokládaná doba ukončení je na podzim příštího roku,“ přiblížil dobu trvání prací místostarosta Tomáš Pifka, který je zároveň i jednatelem Vsetínské sportovní, jež lázně provozuje.

Zatím není jasné, jestli během modernizace lázní dojde i k uzavření wellnes, toho se totiž rekonstrukce nedotkne. Úpravy pro něj radnice plánuje v jiném termínu pro rok 2021, v současnosti se už ale pracuje na přípravě projektové dokumentace. Vše se ukáže až po zahájení prací. „Ty si možná vynutí jeho dočasné uzavření, o kterém budeme aktuálně naše návštěvníky informovat,“ uvedl ředitel Vsetínské sportovní Ivo Kousal, podle něhož budou celé lázně v provozu bez omezení do konce letošního roku. „Upozorňujeme držitele permanentek, aby zbývající vstupy využili do termínu uzavření, po rekonstrukci již nebude možné tyto permanentky uplatnit,“ dodává Kousal.