Na záchranu života, čekal na D1, dlouhých 39 minut

BENEŠOVSKO – Dopravní nehoda dodávky a nákladního vozu se stala na dálnici D1 před 61. kilometrem ve směru z Prahy do Brna. Operační důstojník dostal informaci o nehodě ve čtvrtek 3. října pár minut po deváté hodině. Doprava tam byla však velmi komplikovaná, díky právě rekonstruovaném úseku. Povolal tedy profesionální hasiče, ze stanic Zruč nad Sázavou a Vlašim a z druhé strany vyjel také vyprošťovací automobil ze stanice Benešov. Zdravotnická záchranná služba ještě přivolala vrtulník.

V havarované dodávce čekali na záchranu dvě zaklíněné osoby. Zdravotnická služba přivolala krom pozemních posádek také vrtulník. Kolony hasiče na silnici uvěznily, asi 500 metrů před nehodou. Velitel rozhodl, že donesou velmi těžké vyprošťovací zařízení pěšky. Druhá posádka hasičů ze Zruče nad Sázavou, zkoušela jet část trasy po opravovaném úseku, ale nepodařilo se jí objet stavební stroje.

Policie nakonec dostala zásahový automobil ze stanice Zruč nad Sázavou na místo nehody v protisměru. V tu dobu už byl ve voze pouze jeden zaklíněný pasažér. Ve stejném čase dorazil také lékař, který pacienta stabilizoval. Hasiči zraněného za deset minut vyprostili a tak byl po dlouhých 39 minutách od nehody vrtulníkem transportován do nemocnice. Hasiči ještě na zpáteční cestě pomohli s obnovením provozu na dálnici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA