Policie hledá neznámého řidiče, prosí o pomoc veřejnost

BENEŠOV  – Dne 2. října kolem sedmé hodiny ranní v Benešově, srazilo neznámé vozidlo na přechodu pro chodce šestnáctiletého chlapce. Policisté pátrají po řidiči nebo po svědcích dopravní nehody.

Incident se stal v blízkosti středního odborného učiliště v ulici Jana Nohy v Benešově. Řidič dosud neznámého vozidla, pravděpodobně tovární značky Škoda Felicia bílé barvy, které přijíždělo zleva od celnice, se srazil s šestnáctiletým chlapcem, který tudy přecházel vozovku. Chlapec utrpěl zranění a zůstal ležet na zemi. Spolu s ním byli na místě ještě jeho kamarádi, kteří mu pomohli vstát. Jeden z nich ho následně doprovodil do nemocnice.

Řidič sice po nehodě několik metrů za přechodem zastavil, vystoupil a podíval se směrem k místu události, pak ale znovu nasedl a odjel pryč, aniž by chlapci zajistil první pomoc. Případem se v současné době zabývají policisté z oddělení dopravních nehod benešovského dopravního inspektorátu, kteří se snaží zmíněného řidiče vypátrat.

Řidič (pravděpodobně) Škody Felicia bílé barvy, který se stal účastníkem nehody, ať se dostaví k řádnému objasnění celé věci. Policie potřebuje jeho výpověď. „V případě, že by se našli svědci, jejich výpovědi jsou pro policii také důležité. Jakékoliv informace, které by mohly přispět k odhalení totožnosti tohoto řidiče, prosím sdělte na telefonu: 974 871 261 nebo na linku 158, tímto děkujeme veřejnosti za pomoc,“ uvedla tisková mluvčí P ČR Eva Stulíková