Řidiči a chodci pozor! Hráz Starohaklovského rybníka čeká uzavírka

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Hráz největšího rybníku na území krajské metropole bude již brzy uzavřena. V případě, že se tedy pohybujete v jeho okolí, měli byste těmto řádkám věnovat zvýšenou pozornost. Víme proč a na jak dlouho se po hrázi neprojedete ani neprojdete.

Od pátku 4. října do 25. října 2019 bude uzavřena komunikace vedoucí po hrázi Starohaklovského rybníka z důvodu opravy výpustného zařízení, kdy dojde k celkovému překopu hráze. „Značená objízdná trasa do Nových Dvorů a přilehlých usedlostí je vedena po silnici na protějším břehu Starohaklovského rybníka, na kterou se najíždí ze silnice č. III/14539 na konci Haklových Dvorů za pravostrannou zástavbou rodinných domů. Komunikace je pouze jednopruhová s několika místy umožňujícími vyhnutí se protijedoucím vozidlům,“ říká náměstek primátora Viktor Lavička.

Žádá také řidiče o velkou opatrnost. „Prosíme řidiče, aby při jízdě v této lokalitě dbali zvýšené opatrnosti a byli vzájemně ohleduplní,“ dodává Lavička. Dále upozorňuje, že po hrázi neprojdou ani chodci.