Věnujete se za volantem opravdu jen řízení? Policejní zátah na nepozorné řidiče na Pardubicku

PARDUBICKÝ KRAJ – To, že nepozornost zabíjí, je poměrně zaběhnutý slogan a bohužel i pravdivý. V třetím zářijovém týdnu proběhla po celé republice dopravně bezpečnostní akce s názvem „Věnování se řízení“. Policisté v Pardubickém kraji nyní zveřejnili výsledky této akce.

V Pardubickém kraji bylo do akce povoláno přes 130 policistů, kteří se zaměřili hlavně na přestupky řidičů související právě s nevěnováním se řízení. Celkem bylo v průběhu akce zkontrolováno na tisíc vozidel, kdy bylo odhaleno 81 přestupků. „Přímo na nevěnování se řízení jich padlo 24. V ostatních případech šlo o porušení rychlosti, nevyhovující technický stav, nevyužití bezpečnostních pásů. V rámci této akce kolegové odhalili ve dvou případech užití návykových látek a v jednom ovlivnění alkoholem za volantem,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Jiří Tesař.

Jak může takové nevěnování se řízení dopadnout, je vidět na přiloženém videu, které zveřejnila policie. Motorkář vyvázl pouze se zraněním a hmotnou škodou na majetku. Za svou nepozornost však mnohdy tito lidé platí daň nejvyšší, a to svým životem.