Na kolejích čekala smrt – dnes, i v několika minulých dnech

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Vlaky se staly osudnými v posledních několika dnech hned několika lidem. Dnes v sobotu 5. října, kolem 11:00 srazil vlak na trati Karlštejn – Beroun, nedaleko obce Srbsko člověka a usmrtil jej.  Některé vlaky byly kvůli tomu odřeknuty, provoz na kolejích byl až do 12:30 zcela zastaven.

„Vlak srazil a usmrtil člověka, pravděpodobně šlo o sebevraždu,“ řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Provoz vlaků byl omezený, v místě se jezdilo jen po jedné koleji, nyní je již provoz obnoven. V posledních dnech jen ve Středočeském kraji dochází k podobným neštěstím často.

K tragické události došlo také na jednom hlavních železničních tahů mezi Prahou a Kolínem. Zhruba ve tři čtvrtě na sedm večer 3. října. Kde srazil vlak jedoucí směrem na Prahu nedaleko Klánovic člověka, který také zranění podlehl. A dalším incidentem bylo neštěstí, které se odehrálo ve Všenorech, v úterý 1. října v 10.18 hodin. Muže tam srazil rychlík, který na místě svým zraněním podlehl. Jednalo se o vlak, který mířil ve směru od Prahy na Plzeň. Stejný rychlík srazil předminulý týden 20. září ve vedlejší stanici v Dobřichovicích seniora, který zraněním na místě podlehl.

Železničáři i policie varují cestující, aby dbali opatrnosti, na nástupišti stáli v dostatečné vzdálenosti od peronu. Nevstupovali do kolejiště před přijíždějícími vlaky a nepřecházeli koleje tam, kde je vstup do kolejiště nepovolaným zakázán!