Hasiči zachránili tři lidi z hořícího domu v Brně. VIDEO ze zásahu

BRNO – V sobotu hasiči zasahovali u požáru bytového domu v Brně Maloměřicích. Požár vznikl před polednem v zázemí prodejny se smíšeným zbožím. Hasiči z domu zachránili tři lidi.

zdroj: HZS JMK
zdroj: HZS JMK
zdroj: HZS JMK

Operační důstojník vyslal na místo dvě profesionální jednotky ze stanic Lidická a Líšeň a dobrovolné hasiče z Obřan. První jednotky musely kromě hašení požáru zachraňovat tři osoby. Dva lidi hasiči vyvedli za použití vyváděcích masek, jednoho muže zachránili pomocí výškové techniky. Hořelo v zázemí obchodu se smíšeným zbožím, který je v přízemí čtyřpodlažního bytového domu. „Pravděpodobná příčina je technická závada na elektrospotřebiči. Škoda způsobená požárem je minimálně půl milionu korun. Nemalé budou i následné škody. Do šesti bytových jednotek museli hasiči vstoupit násilím, aby vyloučili přítomnost osob,“ sdělil tiskový mluvčí hasičů David Jirouš.

Povolaná pohotovostní služba E.on odpojila dům od elektrické energie, dům je dočasně neobyvatelný. Na místo se dostavila starostka městské části a zajistila ve spolupráci s krajským ředitelstvím HZS Jihomoravského kraje, Magistrátem města Brna a starosty okolních městských částí ubytování pro všechny obyvatele domu.

Požár v domě, Brno 5. 10. 2019

5. října 2019 v dopoledních hodinách jsme zachránili tři osoby z hořícího bytového domu v Brně Maloměřicích. Požár vznikl v zázemí prodejny se smíšeným zbožím. Pravděpodobnou příčinou byla technická závada.

Zveřejnil(a) HZS Jihomoravského kraje dne Pondělí 7. října 2019