Byla mu zima, tak ukradl auto. Teď ho čeká šestnáctý trest

ZLÍNSKO – Třiatřicetiletý muž z Uherského Hradiště přijel koncem září na kole do Otrokovic. Protože mu byla zima, rozhodl se ohřát v cizím autě, ze kterého potom ukradl nářadí. I přes zákaz řízení a tříletý zákaz pobytu ve Zlíně se následující den vydal do centra krajského města s drogami v autě.  O případu nenapravitelného recidivisty nyní informovala policie.

Muž si po příjezdu do Otrokovic vyhlédl volně stojící Škodu Pickup a odjel s ní na odlehlé místo za město, kde nakonec usnul. Jelikož se v autě nacházelo nářadí za osmnáct tisíc korun, rozhodl se ho následující den odvézt svému známému. „Poté odjel do Zlína, kde ho v centru zastavili policisté, protože po vozidle bylo vyhlášeno pátrání. Muže zadrželi a převezli do policejní cely,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Při prohlídce čekalo v autě další překvapení. „Ve vozidle našli policisté plynovou pistoli a dvě zatavené injekční stříkačky s bílou krystalickou látkou uvnitř. Dechová zkouška byla u muže negativní, test na přítomnost drog odmítl,“ uvedla Kozumplíková.

Zadržený muž je policistům dobře známý. V rejstříku trestů už má totiž patnáct záznamů a trestaný byl za majetkovou i násilnou trestnou činnost. Jelikož se ve Zlíně dopustil mnoha krádeží, má tříletý zákaz pobytu ve městě. Podle rozhodnutí soudu navíc nesmí usednout za volant až do roku 2021.

Policejní komisař ho nyní obvinil z krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Za tři trestné činy, z nichž je nyní obviněn, může strávit další tři roky za mřížemi,“ dodala Kozumplíková.