Hodina hrůzy kvůli nedopalku! Při požáru hasiči zachránili tři osoby, evakuovali dalších čtrnáct

RAKOVNÍK – Nedýchatelný dým od požáru bytu zachvátil v sobotu 5. října okolo 22. hodiny bytový objekt v Pražské ulici v Rakovníku. Bylo slyšet bouchání obyvatel, kteří se přes nedýchatelný kouř nemohli dostat ven z bytů. Policisté, kteří se po dvou minutách od ohlášení požáru dostavili na místo jako první, na nic nečekali a snažili se o záchranu uvězněných osob. Dva z nich na to doplatili vlastní intoxikací zplodinami požáru.

Hasiči, kteří mohli zasahovat v dýchací technice, s pomocí takzvaných vyváděcích masek o chvíli později zachránili tři obyvatele domu a dalších 14 osob evakuovali. Samotný požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu za 15 minut. Celý objekt byl odvětrán pomocí elektrického přetlakového ventilátoru krátce po 23. hodině, což umožnilo obyvatelům návrat do svých bytů. Zajištění nouzového ubytování nakonec nebylo nutné. Záchranka na místě ošetřila a následně převezla do nemocnic čtyři intoxikované osoby.

Příčinou vzniku požáru bylo podle velitele akce vznícení matrace od nedopalku cigarety. Oheň a zplodiny hoření způsobily škodu za 100 tisíc korun.

Zdroj: HZsK