Řídil i přes zákaz. To byl však ten „menší“ z prohřešků

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Českobudějovičtí policisté dnes zveřejnili informace k případu, nad kterým zůstává rozum stát. O víkendu totiž v krajské metropoli zastavili řidiče, který měl zákaz řízení. To však není zdaleka všechno. Co ještě běžnou silniční kontrolou policisté zjistili?

Hlídka českobudějovických policistů zastavila v sobotu 5. října 2019 před desátou hodinou dopolední vozidlo značky BMW, které jelo ze směru od ulice Rudolfovská po ulici Dobrovodská, směrem do ulice Karla Tomana. Vozidlo řídil třiadvacetiletý muž z Českobudějovicka.

„Před jedním z domů byl zastaven hlídkou a při dopravní kontrole se podrobil vyšetření s pozitivním výsledkem na látku amfetamin a metamfetamin,“ upřesnila policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Navíc policisté zjistili, že vozidlo řídil, ačkoliv mu byl v roce 2018 uložen rozhodnutím Okresního soudu v Českých Budějovicích trest, který mu až do ledna 2020 zakazuje řídit jakékoliv vozidlo.

Muž je tak podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Řidiče policisté na místě zadrželi. Nyní se případem zabývají policisté z obvodního oddělení Suché Vrbné,“ dodala policejní mluvčí.