Video: Újezd ohrožoval muž s mečem!

PRAHA – Na linku 158 volalo několik vyděšených lidí, že na pražském Újezdu ohrožuje muž okolí mečem. Někteří si ho i natáčeli.

Jdete si po ulici, a najednou se přiřítí ozbrojený muž. Vykřikuje věty, které nedávají smysl, máchá kolem sebe dlouhým mečem, a vy jste najednou v ohrožení života. Právě taková situace nastala v úterý dopoledne. Včera o tom informoval policejní mluvčí Jan Daněk. Někteří kolemjdoucí pouze nenatáčeli, ale použili svůj telefon k tomu, aby informovali o nebezpečné zábavě na tísňovou linku 158 policisty. „Skoro jeden a půl metru dlouhým mečem muž mával kolem sebe a útočil na lidi. Na místo proto vyrazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kteří muže našli, a pomocí donucovacích prostředků zadrželi,“ upřesnil mluvčí.

Zadržený dvaadvacetiletý cizinec naštěstí nikomu nestihl ublížit, a tak byl pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, převezen na policejní služebnu. Později se ukázalo, že meč ukradl v nedalekém hotelu, kde tvořil výzdobu společně s brněním, které si však nevypůjčil. Rovněž byl podroben dechové zkoušce, která prokázala přítomnost alkoholu v hodnotě téměř dvě promile. Cizinec se k činu doznal, neuvedl však žádný motiv. Pro dokreslení situace, jedná se o stejného výtržníka, který před nedávnem ničil vozy v Mostecké ulici.