Vystrašenou srnku uvěznila kovová vrata

PRAHA – V nedělním dopoledni neodhadla mrštná srnka své možnosti, a zaklínila se mezi trubky brány v oplocení v Ďáblicích. Sama mobil neměla a tak musela počkat, až pomoc zavolají kolemjdoucí.

Na pomoc uvězněné srnce přijeli hasiči ze stanice Holešovice. Naštěstí mají dostatek zkušeností z vyprošťováním zvířat. Nedobrovolně uvězněné zvíře našli v prostoru ulice Šenovské, v pražských Ďáblicích. „Nejprve srnku zabezpečili, aby neublížila sobě, ani zasahujícím hasičům. Pomocí hydraulického zařízení pak roztáhli tyče oplocení natolik, aby mohli zvíře vyprostit,“ uvedla k zásahu mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská.

Vystrašenou srnku pak předali do rukou pracovníků z odchytové služby. Ti srnku umístili do dřevěného přepravního boxu. Během zásahu musely být srnce zavázány nohy a na hlavu jí byla umístěna deka, aby se poněkud zklidnila. Srnka může mluvit o zázraku, že si neublížila mnohem více, protože byla uvězněná za hlavu, a mohlo tak dojít i ke smrtelnému úrazu. Na závěr zásahu hasiči provizorně plot opravili.

Zdroj: HZS Praha