Zima se blíží a Lipno chystá novinky. Víme, na co se můžete těšit

LIPNO NAD VLTAVOU – Letní sezona je za námi a mnoho lyžařských areálů se připravuje na zimu. Nejinak je tomu i na Lipně, kde čeká na lyžaře hned několik novinek. Zjišťovali jsme pro vás, co se tu chystá.

Zatímco kolem Lipna se ještě prohánějí cyklisté, provozovatelé Skiareálu Lipno intenzivně připravují vše na zimní sezonu. „Zbrusu novou lanovku, snowcrossovou trať a další sjezdovku připravujeme na letošní zimu v jihočeském středisku Skiareál Lipno,“ upřesnil mluvčí areálu Vojen Smíšek.

Jak uvedl, projekt je součástí rozsáhlé modernizace, která přinese v tomto roce také lanovou dráhu a rozšíření parkovacích kapacit. Lyžaře čeká ale i řada dalších novinek. Nadcházející zimní sezona totiž přinese několik novinek. Jednou z nich je otevření dvou nových tratí. „Ve Skiareálu se držíme našeho dlouhodobého konceptu, kterým je zaměření na rodiny s dětmi a více zábavy na svahu. Jedna z tratí bude takzvaný snowcross, který přinese spoustu zábavy pro všechny věkové kategorie,“ uvedl mluvčí areálu na Lipně.

Stejně jako v minulosti změnil Skiareál Lipno podobu rodinného lyžování, v současnosti podle slov mluvčího Vojena Smíška udává trend zábavy při lyžování. Vybudováním nového Snowcrossu bude již čtvrtina celkové délky sjezdovek patřit právě zábavě. Druhá sjezdovka bude dlouhá 800 metrů a svým profilem bude ideální pro malé lyžaře.

Více parkovacích míst

Spolu se sjezdovkami se rozšiřují parkovací místa a vzniká také dvousedačková lanová dráha. „Lanovka propojí skiareál s částí obce Lipno nad Vltavou v místě, kde běžkaři nastupují do stop, a které v zimě obsluhuje pravidelná linka skibusu,“ říká provozní ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek.

Na sjezdovkách je již dokončen systém technického zasněžování a lanovou dráhu čeká dokončení horní stanice, napnutí nosného lana a série bezpečnostních zkoušek dle předpisů Drážního úřadu. Ty musí ze zákona splňovat všechny lanové dráhy v České republice. „Vše budeme mít hotovo do začátku prosince, abychom byli připraveni na zimní sezonu,“ sdělil mluvčí Vojen Smíšek.

Z využitím tiskové zprávy