Havlíčkův Brod se zaplní knihami, v pátek 11. října začíná Podzimní knižní veletrh

HAVLÍČKŮV BROD – Už tento pátek 11. října se otevřou brány Kulturního domu Ostrov, aby přivítaly první návštěvníky 29. Podzimního knižního veletrhu. Dorazí na 170 vystavovatelů, více než sedm desítek spisovatelů včetně Michala Viewegha, Ireny Douskové, Zdeňka Svěráka nebo Jiřího Žáčka. Veletrh můžete navštívit v pátek 11. října od 10.00 do 19.00 hodin a v sobotu 12. října od 9.00 do 17.00 hodin.

Motto letošního veletrhu Zločiny a tresty odkazuje k tématu vin a odpuštění v historii i v mezilidských vztazích a také k detektivní literatuře. Polský autor kriminálních románů Zygmunt Miloszewski účast na poslední chvíli bohužel zrušil, ale nakladatelství Host připravilo pro návštěvníky veletrhu náhradu více než adekvátní: Petra Dvořáková, která loni vzbudila pozornost románem Dědina, představí svůj nový román Chirurg. Pozoruhodný slovenský spisovatel Pavol Rankov představí skvělou knihu Legenda o jazyku, v níž se prolínají hrůzy normalizační doby s legendou o Janu Nepomuckém. Ze Slovenska přijede ještě jeden autor, Jozef Banáš.

Na veletrhu se představí mnoho mladších českých autorek a autorů – možná dosud ne tak známých, ale o to zajímavějších: Ondřej Buddeus, Lidmila Kábrtová, Martin Jun, Karel Osoha, Ondřej Kavalír, Petr Bobek, Dora Kaprálová, Tomáš Crlík, Eva Tvrdá, Jiří Lojín, Milan Sochora, Lenka Šíková a Jan Marek Šík, Danka Šárková, Michal Vrba, Viktorie Hanišová, Kristýna Freiová a mnoho dalších.

Ani letos ovšem nebudou chybět známí a oblíbení hosté veletrhu: Martin Hilský, Jiří Grygar, Arnošt Vašíček, Václav Větvička, Michal Viewegh, Aleš Palán, Irena Dousková a další.

Detailní program najdete tady: www.hejkal.cz/veletrh/doprovodny-program/

Návštěvníci mohou vyhrát zajímavé ceny

Návštěvníci veletrhu mohou letos vyhrát neobvyklé množství cen – celkem 44! Kromě knižních kolekcí jsou mezi nimi zájezdy do Maďarska, víkendy v hotelu Brixen, kolekce francouzských vín, předplatné Deníku N, poukazy do kavárny Hejkal… ale knihy vysoce převažují, tak jak to má na knižním veletrhu být.