Hostům baru vyhrožoval zabitím. Lázeňskou dovolenou pak zakončil v policejní cele

LUHAČOVICE – Dvaapadesátiletý muž z Ostravy si užíval dovolenou v lázeňském městě. Z neděle na pondělí se jeho noční tah v baru zvrtnul. Když chtěl podnik zavírat, vytáhl vystřelovací kapesní nůž a barmance i hostům vyhrožoval zabitím. Bouřlivá dovolená tak skončila pobytem v policejní cele a obviněním ze dvou trestných činů. Případ nyní zveřejnila policie.

V neděli večer zašel muž do místního baru, kde se bavil, tančil a popíjel. Hodinu po půlnoci ale hudba utichla a podnik se chystal zavřít. S tím ovšem ostravský návštěvník nesouhlasil a šel si k baru objednat další pití. Barmanka mu ale nalít odmítla. „To podnapilého muže rozlítilo, vytáhl z kapsy vystřelovací nůž s délkou čepele jedenáct centimetrů, mával s ním kolem sebe a vyhrožoval barmance zabitím. Nožem ohrožoval také ostatní hosty restaurace a nešetřil přitom vulgarismy,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Vyděšená barmanka vytočila tísňovou linku. Policisté muže zadrželi a převezli do cely. Při dechové zkoušce přístroj naměřil hodnotu 1,72 promile. Muž, který byl už jednou trestán za řízení pod vlivem alkoholu, je tak podezřelý z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. „Nyní mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Kozumplíková.