Na nedokončený obchvat Znojma se přijel podívat ministr

ZNOJMO – Od soboty začali řidiči využívat první dokončenou funkční část přeložky silnice I/38 neboli obchvatu Znojma. Tři a půl kilometru dlouhá silnice vede od kasárenské křižovatky k únanovské křižovatce a zahrnuje celkem 48 stavebních objektů, pět mostů v průměrné délce 55 metrů a tři mimoúrovňové křižovatky.

Slavnostní přestřižení pásky, jako nedávno u obchvatu Lechovic, se tentokrát nekonalo. Zprovoznění tři a půl kilometrů dlouhé části znojemského obchvatu je důležité pro dokončení celé severní smyčky, která povede k výraznému odlehčení dopravní zátěže a k odklonu dopravy z historického jádra Znojma. O pokračování stavby obchvatu Znojma jednal v pátek ve Znojmě ministr dopravy Vladimír Kremlík. „Přijel jsem se podívat, co pokračování stavby brání. Jednal jsem se zástupci spolku Obchvat, podáním ruky jsme se dohodli, že dokončení úseku 750 metrů k dokončení rozestavěné stavby nebude spolek bránit. Současně jsem požádal Táňu Malou, aby byla koordinátorkou jednání mezi městem, Ředitelstvím silnic a dálnic, krajem a spolkem Obchvat,“ řekl ministr. Předsedkyně spolku Obchvat Lenka Poláková jednání uvítala. „Jsem ráda, že pan ministr přijel. O problémy obchvatu se skutečně zajímal. Dokončení části stavby, oněch sedmi set padesáti metrů, bránit nebudeme. Ministra jsme seznámili se svými připomínkami a výhradami k chystané třetí a čtvrté stavbě. Uvítali jsme i pověření Taťány Malé rolí koordinátorky,“ řekla po jednání Poláková.

Zbývající část první stavby obchvatu má spojit dlouho rozestavěný úsek od únanovské křižovatky nad Novou nemocnicí s kruhovým objezdem pod silnicí na Suchohrdly. Ředitelství silnic a dálnic nyní žádá o územní rozhodnutí. „Máme také připravený projekt pro žádost o stavební povolení. Pokud budou platit dnešní dohody a řízení tedy poběží bez komplikací, mohli bychom během příštího roku získat stavební povolení a v roce 2021 zahájit dostavbu klíčového úseku, který umožní zatím postavené části obchvatu plnit svou funkci,“ řekl šéf brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic David Fiala.

Ředitelství silnic a dálnic nechalo zpracovat toto názorné video k obchvatu Znojma:

Video k obchvatu ZnojmaŘeditelství silnic a dálnic nechalo zpracovat toto názorné video celé trasy obchvatu Znojma. Podívejte se na něj a udělejte si konkrétní obrázek, kudy obchvat povede.

Zveřejnil(a) ANO, tohle je Znojmo dne Středa 28. září 2016