Váš starý mobil může pomoct rodinám s autistickými dětmi. Darujte ho!

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Máte doma starý mobil, který už nepoužíváte a nejraději byste ho vyhodili? Udělejte si cestu do Valašského Meziříčí a odevzdejte ho v místním ekocentru. Použitý přístroj tak neskončí na skládce, ale bude zrecyklován, a navíc tím přispějete Centru ÁČKO, které za každý odevzdaný kus získá finanční příspěvek. Pokud budete mít štěstí, v následném losování můžete vyhrát zcela nový mobilní telefon.

Sběrné místo najdete ve Valašském ekocentru, které sídlí v prostoru bývalých kasáren. Za každý starý mobil dostane ÁČKO dvacet korun. „Čím více mobilů společně nasbíráme, tím více peněz věnuje společnost ASEKOL na rozšíření aktivit a vybavení Centra Áčko,“ vyzvala místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Akce Vrať mobil chce zároveň upozornit, že efektivně recyklovat lze vše, tedy i drobné elektrozařízení jako jsou mobilní telefony. „Ty často končí ve směsném komunálním odpadu a následně bez užitku buď na skládce nebo ve spalovně,“ vysvětlila místostarostka.

Za každý použitý mobilní telefon dostanete kupon. Po ukončení sběru budou kupony slosovány a výherce obdrží věcný dar v podobě nového mobilního telefonu. Sbírka potrvá až do čtvrtka 31. října. Akci pořádá Severomoravské regionální sdružení ČSOP ve spolupráci s městem Valašské Meziříčí, kolektivním systémem ASEKOL a Zlínským krajem.

Centrum ÁČKO, p. o. ve Valašském Meziříčí nabízí od roku 2016 sociální služby, jejichž cílem je podpora rodin, rodičů, dětí a dospívajících s poruchami autistického spektra, ADHD a mentálním postižením. Kromě poradenských služeb poskytuje sociální rehabilitaci pro děti a mladé dospělé včetně odlehčovací služby pro rodiny.