Vážná srážka na Domažlicku: Řidič (29) vjel do protisměru

DOMAŽLICKO – Opět jedna dopravní nehoda, při které došlo k těžkým zraněním a do záchranné akce se musela zapojit letecká služba. Silnice jsou místa, která se stávají stále nebezpečnějšími.

K nešťastné události došlo na silnici směrem od obce Semošice na Horšovský Týn. Devětadvacetiletý muž z Domažlicka s autem značky VW Passat náhle na rovině přejel částečně do protisměru, vjel do cesty protijedoucímu autu značky Škoda Octavia a došlo ke střetu.

Obě auta se od sebe odmrštila a skončila v silničním příkopu. „Řidič auta VW Passat i pětadvacetiletá řidička ze Škody Octavia utrpěli zranění a byli leteckou záchrannou službou transportováni do nemocnice v Plzni, kde byl vyžádán odběr krve a moči. Odhadnutá hmotná škoda činí 370 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Nehodu potvrdil i pracovník dispečinku záchranné služby Vítězslav Sladký: „Muž byl v kritickém stavu na umělé plicní ventilaci, žena utrpěla středně těžké raněná. Oba pacienti byli transportováni na urgentní příjem Fakultní nemocnice Lochotín.