Broučci rozzáří Vsetín. Vydejte se na pohádkovou cestu světel

VSETÍN – Již počtrnácté rozzáří Vsetín průvod malých broučků a berušek se svítilničkami. Akce pro děti pod názvem Broučci zapojí děti do tvoření v kreativních dílnách, kde si vyrobí krovky i tykadla a namalují „broučkovský“ obličej. K poctě oblíbených příběhů Jana Karafiáta zazní krátké vyprávění z jeho knihy a dojde i na ocenění těch nejkrásnějších kostýmů a ručně vyráběných lampiček. Vrcholem pátečního večera pak bude průvod světel přes Panskou zahradu, který zakončí ohňostroj u vsetínského zámku.

Pro zájemce začne akce v tento pátek v půl šesté před Domem kultury Vsetín, a to tematickými tvořivými dílnami. „Ve čtvrt na sedm pustíme dětem jeden z příběhů Broučků a od půl sedmé se slova ujme brouček Honza s bohatým programem,“ přiblížila Marta Vodáková z pořádající Diakonie Vsetín. Na pódiu vystoupí soubor Trávníček se souborem Gaudeamus Masarykova Gymnázia Vsetín s dětskými písničkami. Zazní krátké vyprávění z knihy Jana Karafiáta a dojde i na slavnostní vyhlášení nejlepších kostýmů a svítilen. Pro malé je připraven stánek s nabídkou Broučkova medového čaje a pro dospělý doprovod pak Kmotříčkova grogu pro zahřátí.

Následně se průvod vydá od Domu kultury do Panské zahrady. „Zde je cesta vyznačena malými světýlky a namalovanými broučky. Kdo po ní půjde, nemine malebnou Broučkovu chaloupku, kterou si pro děti nachystali pracovníci Alceda Vsetín,“ uvedla Vodáková.  Společné putování zakončí krásný ohňostroj u vsetínského zámku. I letos bude pro tuto příležitost zpřístupněna věž zámecká věž pro všechny, kteří nespěchají domů.