Cestující se dočkali nových vozů na trase Praha Mladá Boleslav

KOLÍN – sedm nových kloubových autobusů typu MAN Lion´s City G, pořídil dopravce OAD Kolín a v pondělí 7. října odstartovaly na své trasy. Je v nich také plošina a dvě speciální místa pro vozíčkáře či přepravu kočárků. Všechny vozy jsou po celé své délce plně nízkopodlažní.

Cestující na trasách Praha – Poděbrady a Lysá nad Labem – Milovice – Mladá Boleslav se mohou těšit na vyšší pohodlí a komfortnější cestování. Zajistí se tak úplná bezbariérovost a usnadní se nástup i výstup především starším lidem a maminkám s kočárky. Pojmou celkem 51 sedících a 91 stojících cestujících Okresní autobusová doprava Kolín do pořízení těchto autobusů investovala více než 60 milionů korun.

„Za nasazení těchto sedmi moderních kapacitních autobusů jsem velmi rád, jelikož se dlouhodobě snažíme o to, aby lidé více využívali veřejnou dopravu a její modernizace je jedním z kroků, jak je k tomu přiblížit,“ uvedl radní pro oblast dopravy František Petrtýl. Uvnitř se zobrazují informace o zastávkách, tarifním pásmu a času, do budoucna budou zobrazovat i návazné spoje. Ve všech vozech je klimatizace, takže léto 2020 už bude k přežití.

„Nové moderně vybavené kloubové autobusy nasazujeme na vybrané linky, kde se v poslední době výrazně zvýšil počet cestujících. Konkrétně jde o linku 398 Praha-Poděbrady a 432 Lysá nad Labem – Milovice – Mladá Boleslav,“ sdělil výkonný ředitel OAD Kolín Martin Pípal.