Perný den pražských hasičů. Zasahovali ve škole i v poliklinice

PRAHA – Perný den zažili pražští hasiči v úterý. Kromě dopravních nehod, zasahovali ve škole a v poliklinice.

Hned ráno museli vyjíždět k nehodě dvanácti vozidel, které se střetly v malé rychlosti před Prahou na dálnici D10. Nebylo třeba žádnou osobu vyprošťovat, a nehoda se obešla bez zranění. Nehoda však měla za následek dlouhé kolony a ucpané objízdné trasy po celé dopoledne.

„Dvě jednotky pražských hasičů vyjížděli k budově polikliniky v ulici Stroupežnického, v Praze 5. Byl tam nahlášen výskyt kouře a také silný zápach,“ uvedl k dalšímu výjezdu mluvčí hasičů Martin Kavka. Několik osob opustilo budovu již před příjezdem hasičů. Zakouření se potvrdilo pouze u vchodu do budovy.

Další zásah se konal v budově základní školy v ulici Mendíků v Praze 4. Zde byl nahlášen požár v suterénu budovy. „Zde zasahovaly tři jednotky hasičů, učitelským sborem bylo evakuováno zhruba sto dětí,“ doplnil mluvčí. Prostor byl odvětrán, a zjištěno bylo zahoření papíru. Proběhla i kontrola termokamerou, hasiči nevyloučili úmyslné založení.

Na dálnici D0 narazilo vozidlo do svodidel. Náraz byl tak nešťastný, že se zdeformovaly dveře a řidič se nemohl dostat z vozu ven. Proto zde také zasahovali hasiči, a muže pomocí vyprošťovací techniky vysvobodili.