Říjnové víkendy budou patřit rally. Na valašských kopcích změří své síly hobby závodníci

ZLÍNSKÝ KRAJ – Milovníci rychlých aut ovládnou valašské kopce ve dvou po sobě následujících hobby závodech. V sobotu 12. října se na trať vydají nadšení odvážlivci v rámci Vrchy HobbyCupu a další týden odstartují na RallyKopr Cupu. Zatímco fanoušci budou slavit, řidiči by se měli připravit na uzavírky, které budou závody doprovázet.

Vrchy HobbyCup

Závod mezi Malou Bystřicí a vrcholem Dušná ze seriálu Vrchy HobbyCup pro jezdce bez závodní licence odstartuje v sobotu 12. října. Po roce vyjednávání uzavírky cesty pro závod se pořadateli Romanu Froňkovi podařilo motoristický podnik obnovit. Závodu se mohou zúčastnit nejen hobby jezdci, ale také řidiči, kteří si chtějí ověřit schopnosti svých vozů na uzavřené trati. Pravidla závodu s přihláškou naleznete na webových stránkách události.

Harmonogram

7:30 – 8:00 Registrace jezdců

8:45 – 9:00 Rozprava s jezdci

9:15 – 9:45 Dvě tréninkové jízdy

10:00 – 16:00 Závodní jízdy

Uzavírka

Na trase Dušná – Malá Bystřice – Růžďka je uzavírka naplánována na sobotu 12. října od sedmi dopoledne do pěti odpoledne. Průjezd pro obyvatele a turisty s cílem na „Cáb“ bude zajištěn vždy v mezičase, kdy závodní auta budou sjíždět dolů. Autobus bude projíždět bez omezení.

RallyKopr Cup

Druhým testem pro rychlá auta bude následující sobotu 19. října závod ze série RallyKopr Cup. Na trať se opět vydají amatérští závodníci, kteří změří své síly na rychlostní zkoušce mezi Vizovicemi a Loučkou. Další informace a přihlášky naleznete na webu.

Harmonogram

6:30 – 7:30 Příjezd jezdců

7:15 – 8:00 Registrace jezdců

8:15 – 8:30 Rozprava s jezdci

8:30 – 8:45 Seznamovací jízda

9:00 – 16:00 Jízdy RZ1 – RZ6

16:15 Vyhlášení

Uzavírka

Na trase Vizovice – Loučka čekejte uzavírku od páteční osmé hodiny večer do sobotní osmé večer. Průjezd pro obyvatele bude zajištěn.

Foto: Březský vrch. Zdroj: Archiv pořadatelů