Will Smith pronásleduje Willa Smithe, aneb Blíženec míří do Písku

PÍSEK – Will Smith pronásleduje Willa Smithe v mimořádném akčním sci-fi oscarového režiséra Anga Leeho (Tygr a drak, Pí a jeho život). Tvůrce, který rád posouvá filmové hranice, se znovu rozhodl připravit vám zážitek, jaký jste v kině ještě neměli. „Dívat se na Willa, jak pozoruje sebe sama, jen o třicet let mladšího, to je neuvěřitelný zážitek,“ říká slavný producent Jerry Bruckheimer.

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. V doprovodu tajné agentky zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář.

Přestože je Henry Junior kompletně digitální postava, její emoce a výrazy ve tváři „oddřel“ Will Smith. „Když jsem se poprvé viděl, dost mě to vylekalo. Byl jsem to já, bez všech nedostatků, které přišly s věkem. Tohle naprosto změní způsob, jakým se točí filmy,“ rozplývá se Will Smith.

Ve vybraných kinech bude film Blíženec k dispozici v HFR formátu, který slibuje výjimečný vizuální zážitek. Kino Portyč Písek ho uvádí 12. a 13. 10.