Zahrával si s alkoholem i strážníkem. Nyní toho hořce lituje

PRAHA – Mladý muž se opil, a rozhodl se pro přemístění využít osobní vůz. Nastoupil, zapnul světla, a usnul. Jel však okolo městský strážník po službě.

Strážník Jakub měl po službě, a vracel se svým vozem v úterním ránu domů. V ulici Tolstého na Praze 10 ovšem potkal vozidlo v protisměru se zapnutými světly. To přilákalo strážníkovu pozornost, a rozhodl se auto zkontrolovat. „Na sedadle řidiče objevil muže v nezvyklé poloze. Strážník měl strach o jeho zdravotní stav, a tak několikrát zaklepal na okénko. Muž nereagoval, a tak Jakub otevřel dveře. Řidič doslova vypadl z vozu,“ uvedla k nezvyklému případu mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Devětadvacetiletý muž přiznal, že je pod vlivem alkoholu. Prý jen v autě usnul, a nyní se dojde pěšky dospat domů. Po přátelské domluvě skutečně vypnul u vozu světla, zamkl jej a odešel z místa. Strážník ovšem jeho slovům nevěřil, odjel za roh a počkal, co opilý muž udělá. A jeho podezření se naplnilo. Za malou chvíli již spatřil, jak muž řídí vozidlo. A tak mu svým vozem zatarasil cestu, a donutil ho zastavit. Rovněž přivolal policisty. Orientační dechová zkouška u muže prokázala téměř 1,5 promile alkoholu. Lhát a podvádět muže zákona se prostě nevyplácí.