Jdou s dobou! Rakovnická škola otestuje zahraniční projekt digitalizace ve vzdělávání

RAKOVNÍK – Technologický pokrok zásadně promění většinu oblastí lidského života. Zejména mladou generaci je třeba na to připravit. K tomu jsou určeny různé digitální programy, které mají rozvíjet digitální gramotnost žáků a připravit je na uplatnění ve společnosti a na trhu práce.

Střední průmyslová škola Emila Kolbena se v listopadu 2019 stane místem pilotního vzdělávacího projektu SIC DigiEduLab. Tento program představí jedinečnou metodologii výuky v dílně vybavené digitálními technologiemi umožňující například programování, práci s rozšířenou realitou nebo 3D tisk. Workshop bude vedený špičkovými zahraničními experty. Jedinečná metodologie, kterou ve Středočeském kraji představí, byla testována ve Stanfordově univerzitě v USA, která je v různých žebříčcích opakovaně řazena mezi tři nejlepší univerzity světa.

Jmenovanými čtyřmi zahraniční experty jsou Ben Douek, kanadský lektor se zaměřením na programování a STEAM obory a zakladatel technologie robotického setu Robot in a Can, Ruy Cervantes, expert na inovační strategie a budování ekosystému, Gustavo Calderón, počítačový inženýr a inovátor vzdělávání, a konečně Jorge Sanabria, držitel doktorského titulu v oblasti neurovědy, profesor mexické univerzity v Guadalajaře a autor jednoho ze dvou metodologických přístupů, které jsou v rámci tohoto projektu používány.