Neopatrnost řidiče nákladní Tatry přišla velmi draze.

TRHOVÁ KAMENICE –Na silnici I/37 z Chrudimi na Ždírec nad Doubravou u Trhové Kamenice bourala ve středu 9. října Tatra s náklaďákem. Čtyřiapadesátiletý řidič Tatrovky pravděpodobně dostal v zatáčce na mokré silnici smyk, přejel do protisměru a vyděsil řidiče projíždějícího náklaďáku, který strhl řízení a skončil s vozidlem převrácený na boku.

Ke střetu vozidel nedošlo, ale zranil se řidič Tatry, který skončil v nemocnici, a škoda na nákladních autech se v odhadech vyšplhala na 4,5 milionu korun!
„Řidič vozidla Tatra následně ve smyku přejel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlých stromů a následně se vozidlo přetočilo na levý bok,“ doplnila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že testy neprokázaly požití alkoholu ani u jednoho z šoférů a žádné další osoby se nezranily.

Frekventovaná silnice musela být po nehodě po dobu šetření okolností havárky a zásahu IZS složek kompletně uzavřená. Policisté odkláněli provoz na objízdné trasy po komunikacích v okolí. Neprůjezdná zůstala také pod dobu vyprošťování havarovaných vozidel.