Vyzkratoval vlak a způsobil škodu sto tisíc korun

PRAHA – Policie hledá neznámého muže, který vhodil železnou tyč na vlak. Má jeho záběry před činem. Pomůžete ho dopadnout?

Policisté z místního oddělení Masarykovo nádraží vyšetřují událost, která se odehrála v úterý 13. srpna, kolem osmnácté hodiny. „Zatím neznámý muž vyšplhal na střechu prvního nástupiště železniční stanice Masarykovo nádraží, a několik minut jen pozoroval okolí,“ uvedl dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Pak se ovšem stalo něco naprosto neočekávatelného. Muž vzal železnou tyč a prudce ji vhodil do prostoru elektrického sběrače vlakové soupravy. Tím způsobil zkrat ve vysokonapěťovém zařízení, a vyřadil celý vlak z provozu.

Škoda na soupravě byla předběžně vyčíslena na sto tisíc korun. Nebezpečný případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Pokud se pachatele podaří dopadnout a odsoudit, hrozí mu až tři roky za mřížemi. Poznáváte-li muže na záběrech, nebo víte, kde se nachází, kontaktujte prosím linku 158.

Zdroj: Policie ČR