Co dělat o víkendu? Přijďte sázet stromy!

LITOVELSKO – Přijďte si užít víkend jinak a pomozte vysadit dvacet tisíc sazenic stromů. Akce Stromy Tobě proběhne v lese v Březové u Litovle o víkendu 12. – 13. října, vždy od 10 do 15 hodin. Výsadba lesa má přitom dobročinnou myšlenku. Pětikoruny, které se ušetří výsadbou každého stromu díky pomoci dobrovolníků, budou věnovány na konto Crosspoint Tobě.

Výtěžek z benefice pak podpoří léčbu pacientů s cystickou fibrózou a dalšími chronickými nemocemi ve Fakultní nemocnici Olomouc. Za každý vysazený strom v lese postiženém kůrovcem věnují Lesy města Olomouce a statutární město Olomouc pět korun na konto Crosspoint Tobě. Tím společně s dobrovolníky podpoří pacienty se zákeřnou nemocí cystická fibróza. Na akci je povinná registrace účastníků s ohledem na kapacitu 75 účastníků za den. Registrovat se můžete na www.stromytobe.cz.

„Naším záměrem je dát lidem možnost získat bližší vztah k zachráněnému lesu. Třeba pak budou za pár desetiletí svým dětem a vnoučatům ukazovat, že právě tento kousek lesa sami vysazovali. A navíc tím dobrovolníci podpoří konto Crosspoint Tobě a nemocné děti. Osobně neustále vnímám potřebu pacienty s touto zákeřnou nemocí podporovat. Věřím, že na benefici dorazí dvě stě dobrovolníků, podaří se vysadit plánovaných dvacet tisíc sazenic a my tak předáme na konto Crosspoint Tobě sto tisíc korun,“ vysvětlil primátor města Olomouce  Miroslav Žbánek.