Další pietní místo v Praze. Žofín není nafukovací

PRAHA – Již nyní je jasné, že se všichni obdivovatelé Karla Gotta nestihnou poklonit Zlatému hlasu z Prahy v paláci Žofín. Praha v deset hodin otevřela další pietní místo.

Hlavní město ve spolupráci s Městskou částí Praha 5 zřídilo další pietní místo, kde se mohou občané rozloučit se zemřelým zpěvákem Karlem Gottem. Vzhledem k tomu, že Zlatý slavík byl čestným občanem Prahy 5, byla vybrána Kinského zahrada v tomto pražském obvodu. Je zde možnost položit květinové dary, a poklonit se výjimečnému umělci.

Toto pietní místo bylo otevřeno v deset hodin dopoledne v pátek 11. října, a uzavře se až s nedělním večerem. Tedy bude výrazně více času na návštěvu, než je ve velkém sálu paláce Žofín na Slovanském ostrově. Zde se dveře otevřely dnes v osm hodin ráno. Za první hodinu prošlo pietním místem zhruba 1500 truchlících. Někteří čekali ve frontě již od včerejšího odpoledne. Pohřební služba převezla do paláce Žofín rakev s ostatky Karla Gotta chvíli před šestou hodinou ranní.

Pokud bude tempo podobné i v dalších hodinách, projde Žofínem maximálně třicet tisíc osob, nenaplní se tak původní odhady, a jistě se nedostane na všechny čekající ve frontě, která dosahuje přes most Legií, až na Smíchov. V celém prostoru hrají písně Karla Gotta, policie zatím nezaznamenala narušení veřejného pořádku.