Lipno před zimou odstaví lanové dráhy. Víme, kdy to bude

LIPNO NAD VLTAVOU – Na zimní sezónu je třeba se dobře připravit. Své o tom ví pracovníci lipenského areálu, kde jsou přípravy v plném proudu. Mezi činnosti, které před zimou musí absolvovat, je i údržba a kontrola lanových drah. Zjišťovali jsme pro vás, kdy se na nich svezete naposled.

Jako každý rok projdou pravidelnou odstávkou lanové dráhy. Čeká je údržba a série bezpečnostních zkoušek před zahájením zimní sezony ve Skiareálu Lipno. O víkendu 12. a 13. října 2019 mají návštěvníci poslední možnost využít před zimou lanovou dráhu Lipno Express.

„Od pondělí 14. října budeme provádět pravidelnou údržbu a bezpečnostní zkoušky. Lanovka se tak opět rozjede až se zahájením provozu skiareálu, který s ohledem na přírodní podmínky plánujeme na začátek prosince,“ uvedl tiskový mluvčí areálu Vojen Smíšek.

Kromě údržby lanovek lipenský areál chystá i několik novinek. O těch jsme vás již informovali zde.

Na Stezku korunami stromů autobusem

Lanová dráha Lipno Express je v letní sezóně hojně využívána turisty, kteří míří na oblíbenou Stezku korunami stromů a do sousedního rodinného parku Království lesa. „Hosté mohou samozřejmě využít druhý ze způsobů dopravy, kterým je Stezkabus. Pravidelná linka vyráží z centrálního parkoviště a poté zpět každou hodinu,“ dodává Vojen Smíšek.

Stezka korunami stromů je otevřena celoročně, na podzim pak nabízí výhledy do vybarvené šumavské krajiny. Království lesa bude v provozu do konce října a každou sobotu zde zpestří program maskot lišák Fox a jeho tematické animace.