Společně vzhůru aneb Podpořit dobrou věc můžete i vy

PRACHATICE – Společně vzhůru, tak se jmenuje benefiční akce, kterou pořádá nezisková organizace KreBul už příští víkend. Jedná se o ne zcela tradiční benefiční akci, protože si z ní neodnesete „jen“ zážitky, ale i třeba něco hmotného. Co je jejím cílem a jaký program je pro vás připraven, jsme se informovali přímo u ředitele KreBulu Zdeňka Krejsy.

Akce se koná příští sobotu, tedy 19. října 2019 od 13:00 hodin v domě Zlatá stezka 145 v Prachaticích. „Cílem je finančně podpořit pořízení výtahu pro komunitní centrum, které se právě na této adrese buduje. Cena výtahu je zhruba 1,5 milionu, které nám schází,“ říká ředitel KreBulu Zdeněk Krejsa. Bez něj se do nově vznikajících prostor nedostanou lidé s omezeným pohybem, ale také například maminky s kočárky.

Nově vznikající komunitní centrum v KreBulu v Prachaticích – foto ze stavby (zdroj KreBul / foto Zdeněk Krejsa)

A jak na výtah můžete přispět i vy? „Přijďte si užít den pro sebe – využít například služeb kadeřníka, barbra, kosmetičky, masáží, nechat si vyložit karty, pořídit si dílek mozaiky, který bude zdobit fasádu domu, užít si v kreativním koutku, nechat se profesionálně vyfotit, koupit si výrobky nevidomé Marušky, ochutnat saláty, palačinky, wafle a k tomu si dát výbornou kávu,“ láká na benefiční akci Zdeněk Krejsa. Jak nám sdělil, všechny prostředky z akce půjdou na podporu zakoupení výtahu do komunitního centra, které již získává svou jasnou podobu.