Těšíte se na vánoční trhy? Ve Valašském Meziříčí už jsou přípravy v plném proudu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Zatímco příroda teprve získává barvy podzimu, města už začínají pomýšlet na Vánoce. Pozadu není ani Valašské Meziříčí, kde tu pravou slavnostní atmosféru každoročně doplňují oblíbené vánoční trhy na náměstí. I letos přinesou řadu novinek, atraktivní hudební vystoupení a bohatou nabídku zboží. Než organizátoři prozradí detaily letošní akce, už nyní je jasné, že bude na co se těšit.

Program zahájí Mikulášský jarmark v pátek 6. prosince. „Začínat budeme už v osm hodin ráno prvním vánočním trhem. Novinkou bude odpolední fotokoutek s Mikulášem, anděly a čerty. Chybět nesmí ani oblíbená mikulášská nadílka pro děti a rozsvěcení vánočního stromu o půl šesté večer,“ nastínila místostarostka Yvona Wojaczková.

Letošní vánoční trhy doplní bohatý kulturní program, jehož detaily nyní dolaďuje pracovní skupina. „Jistě atraktivní bude i Řemeslný jarmark v sobotu 14. prosince s širokou nabídkou řemeslných výrobků a ukázkami práce slovenských řezbářů,“ pokračovala místostarostka Wojaczková.

Vánoční trhy si návštěvníci užijí až do 23. prosince. Ve stáncích na ně budou čekat výrobky z ovčí vlny i od místních včelařů, široká nabídka adventního zboží včetně vánočního punče, svařáku i ovocných nápojů. „Nově bude k dispozici také posezení s ohřívači a příjemnou atmosférou, které nahradí v posledních letech méně využívané kluziště,“ doplnila Yvona Wojaczková.