Drsné ranní probuzení. Na pražském sídlišti dnes spolkl oheň celý byt

PRAHA – V brzkých ranních hodinách nové neděle nastala panika v panelovém domě v pražských Stodůlkách. Hořelo v přízemí, dům byl plný lidí a kouře.

Požár zachvátil přízemní byt panelového domu na sídlišti v pražských Stodůlkách. Konkrétně do ulice Chalabalova směřovali pražští hasiči, záchranáři i policisté. Dvě profesionální jednotky a jedna dobrovolná, zápasily s ohněm od třetí hodiny ranní. Požár zasáhl byt v plném rozsahu, bylo nasazeno několik vodních proudů a hasiči zasahovali v dýchací technice, kvůli silnému zakouření. „Během zásahu hasiči zachránili jedenáct dospělých osob, čtyři děti a dva psy. Několik osob skončilo v péči záchranářů,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Záchranáři dokonce povolali na místo velkokapacitní záchranný vůz Altego. Plameny dostali hasiči pod kontrolu asi po hodině. Zasažený byt byl zcela zničen, poškozena byla i fasáda panelového domu a okna bytu v prvním patře. Několik osob bylo převezeno do nemocnice. Pro některé evakuované zajistila městská část náhradní ubytování. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování, škodu hasičský vyšetřovatel předběžně odhadl na tři a půl milionu korun.