Přijďte na tradiční výlov rybníka Olšovce do Jedovnic

BLANSKO – Tradiční výlov rybníka Olšovce na hrázi „U Bašty“ v Jedovnicích proběhne v sobotu 19. října od 7 do 17 hodin a v neděli 20. října od půl osmé do 16 hodin.

Můžete se těšit na stánkový prodej živých kaprů, amurů, tolstolobiků, línů, candátů, štik a sumců,   dvoudenní jarmark u bašty, občerstvení včetně specialit z ryb a doprovodný program. Nebudou chybět i kolotoče a jízda na ponících pro děti. Stánky s rybami jsou plně zásobeny po oba dny již od rána, takže můžete klidně přijet již v půl osmé. Ryb je dostatek jak na sobotní pozdní odpoledne, tak na celou neděli.

Nejlepší bude přijet autobusem. Pro návštěvníky jsou zajištěny operativní posily linek IDS JMK č. 201 z Brna – Staré osady a č. 231 z Blanska. Vybrané spoje linky z Vyškova č. 167 pojedou bez přestupů v Senetářově až do Jedovnic. Jako organizovaná a proto placená parkoviště za 60 korun na den budou sloužit parkoviště u bytovek a kulturního domu a přilehlé ulice Na Kopci a Tyršova, v době dopravní špičky (zejména sobota i neděle před obědem) budou auta navedena i na Sokolské hřiště mezi bytovkami. Kapacita je zde 80 aut. Dále zejména velké asfaltové a pískové parkoviště na Barachově, parkoviště na celém náměstí a ulice Legionářská. V době dopravní špičky budou k parkování využity i travnaté plochy a dolní cesta až k hotelu Riviéra.