Černý víkend: Na jihu Čech došlo ke dvěma nehodám s tragickými následky

JIHOČESKÝ KRAJ – Víkend s sebou přinesl další ze série tragických nehod. K jedné z nich došlo v sobotu na Strakonicku, při níž byl účastníkem motorkář. Druhá nehoda se pak stala v neděli na Táborsku, kde se svým vozidlem havaroval osmašedesátiletý senior. Obě mají tragické následky.

První z nehod se stala v sobotu 12. října 2019 na Strakonicku mezi obcemi Horní a Dolní Poříčí. Zemřel při ní motorkář. Policisté se jejími okolnostmi i nadále zabývají. „Nehodu nyní může pomoci objasnit řidič modrého nákladního vozidla se stříbrnou cisternou, který tou dobou místem nehody projížděl,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Krausová.

Nehoda v katastru obce Řípec na Táborsko stála život osmašedesátiletého seniora (zdroj Policie ČR)

V neděli 13. října 2019 došlo k další tragické nehodě na Táborsku. Ta se stala konkrétně v katastru obce Řípec kolem půl čtvrté odpoledne. Havaroval zde osmašedesátiletý senior. „Ten cestoval ve vozidle Škoda Octavie a ze zatím nezjištěných příčin sjel ze silnice do příkopu,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Na místě zasahovala zdravotnická záchranná služba, muže ošetřili a převáželi do nemocnice. Senior bohužel i přes veškerou péči následně zemřel. „Dle prvotních informací z místa nehody je možné, že za havárií vozidla mohla být zdravotní indispozice řidiče,“ řekla policejní mluvčí. Přesnými příčinami a okolnostmi této tragické události se dále zabývají táborští policisté.