Krade se už i ve Víru. Policisté připomínají: Nenechávejte cennosti v autě!

BYSTŘICKO – Policisté z Bystřicka pátrají po zloději, který se v době od středečního večera 9. října do čtvrtečního dopoledne vloupal do zaparkovaného auta u domu, ukradl peněženku a způsobil škodu kole pěti tisíc korun.

„Pachatel odcizil peněženku, ve které byly kromě finanční hotovosti uloženy osobní doklady a platební karta. Krádeží způsobil škodu za necelých pět tisíc korun a další škoda vznikla majiteli poškozením vozidla,“ upřesnila policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli policisté pátrají.

Nenechávejte cennosti v autě

Policisté opět připomínají, že v autě by neměly zůstávat odložené žádné cennosti. Auto není vhodné místo k zanechání peněženek, mobilů, notebooků, kabelek a jakýchkoli jiných obdobných věcí. Při opuštění vozidla by si majitel měl tyto věci odnést s sebou. „Je nutné myslet také na to, že při krádeži mobilního telefonu, notebooku nebo tabletu se může pachatel dostat k soukromým materiálům jejich uživatele,“ zdůraznila Jana Kroutilová s tím, že velmi důležité je také nemít nikde napsaný PIN kód k platební kartě, zejména pak v blízkosti této karty.