Tragická nehoda pod pláštíkem tmy. Osobní auto srazilo chodce

PŘÁSLAVICE – Hasiči Olomouckého kraje měli v sobotu 12. října plné ruce práce. Po páté hodině ranní vyjížděli k tragické dopravní nehodě do obce Přáslavice na Olomoucku.

Na pomoc kromě profesionálních hasičů z Olomouce vyrazil i technický speciál a dobrovolní hasiči z Velké Bystřice. Osobní auto zde srazilo muže a hasiči jej museli vyprostit zpod vozidla pomocí hydraulických zvedacích vaků. Muže poté předali do péče posádky zdravotníků záchranné služby. Bohužel i přes veškerou snahu záchranářů muž na místě zraněním podlehl.

„Mohu potvrdit, že od sobotního rána prověřujeme tragickou dopravní nehodu mezi mužem a osobním vozidlem, která se stala na pozemní komunikaci v katastru obce Přáslavice kolem páté hodiny ranní,“ uvedla policejní tisková mluvčí Irena Urbánková. Alkohol byl u řidiče osobního auta vyloučen orientační dechovou zkouškou. „Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako celý její průběh, i to, co nehodě předcházelo, jsou nadále v šetření,“ dodala Urbánková.