Aktualizace k článku: Vážná, hromadná nehoda s hořícím kamionem uzavřela dálnici D1

AKTUALIZACE k článku : Vážná, hromadná nehoda s hořícím kamionem uzavřela dálnici D1, která se stala v neděli 13. října v 19:24 hodin.

Jak nám dodatečně sdělila policejní mluvčí Eva Stulíková, „Při ranní havárii se do kolize s hořícím kamionem dostaly 4 osobní vozy. Pátým havarovaným autem bylo policejní služební vozidlo, viz dodatečně přidané foto, kde byl zraněn policista. Škoda vzniklá požárem byla odhadnuta na 10 milionů korun. Hasiči zásah ukončili po osmé hodině, kdy bylo místo nehody předáno zástupcům ŘSD. Okolnostmi dopravní nehody se zabývá Policie ČR.“

“Velké poděkování patří svědkům celé události, kteří neváhali a bleskově pomohli účastníkům nehody dostat se z havarovaných vozidel na bezpečné místo ještě před příjezdem záchranných složek. Bez jejich duchapřítomné pomoci by následky nehody byly patrně mnohem horší!” řekl mluvčí Petr Svoboda z oddělení IZS HZS Středočeského kraje.

Příjezd první jednotky k nedělní dopravní nehodě na dálnici D1 49 kilometr. Videomateriál nám poskytl Ladislav Holomčík, krajské ředitelství HZS Středočeského kraje.