Milovníky tradic opět potěší Martinské i Adventní trhy a rozsvícení stromu

PLZEŇ – Trhy na plzeňském náměstí jsou již dlouholetou tradicí. Svojí jedinečnou atmosférou si získali přízeň mnoha těch, kteří ctí stará řemesla, zajímavé výrobky a nějaké ty pochutiny.

Do finále právě vkročily Havelské trhy, a tak se zítra nabízí poslední možnost pro ty, kteří je ještě nestihli navštívit. Pokud to však někomu přeci jen nevyjde, není třeba zoufat. I tento rok nás čekají na náměstí ještě dva velké trhy:

Martinský trh 2. 11. – 11. 11. 2019
Oslavy svatého Martina jsou v Plzni již dlouholetou tradicí a vždy se máte na co těšit. Nadchnou vás stánky s dobrotami, které na žádném správném trhu nesmějí chybět. Dáte si trdelník, podíváte se na ukázku z nějakého lidového řemesla, popovídáte si s přáteli. Lidová řemesla zastoupí kovář, řezbář, výrobce proutěných košíků nebo svíček či keramiky. Přijďte přivítat na náměstí Republiky Martina na bílém koni.

Adventní trhy 23. 11. – 23. 12. 2019
Každým rokem se na náměstí Republiky konají Adventní trhy. Náměstí obklopí vánoční atmosféra, vůně svařeného vína, staročeského trdla a perníčků. Jako na každých trzích, i zde byste si neměli nechat ujít ukázky z lidových tradic a řemesel se zaměřením na Vánoce a vánoční tématiku. Načerpáte inspiraci na vánoční dárky nebo je na trzích rovnou nakoupíte! Děti jistě potěší oslík s ovečkami v živém betlémě nebo program plný vánočních koled. Celou tuto kouzelnou atmosféru umocní slavnostní rozsvícení vánočního stromu, které se plánuje na první adventní neděli.