Oslavy 110 let od narození Bohumila Hrabala a 100 let od narození Vladimíra Boudníka

PRAHA – V roce 2024 se dočkáme dvou velkých jubileí české kultury – 110 let od narození spisovatele Bohumila Hrabala a 100 let od narození výtvarníka Vladimíra Boudníka. Praha 8, kde oba umělci žili a tvořili, se rozhodla jim vzdát hold řadou kulturních akcí, které proběhnou od ledna do července v kulturním centru Mlýnice.

Návštěvníci se mohou těšit na promítání filmů na motivy Hrabalových knih, výstavu Hrabal – Boudník, která představí jejich vzájemnou inspiraci, letní kino a divadelní představení Postřižiny, které jsou adaptací stejnojmenné knihy a filmu, a další besedy a setkání zaměřené na hrabalovskou tématiku. Oslavy vyvrcholí slavnostním večírkem s hudbou, tancem a ohňostrojem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Oslavy 110 let od narození Bohumila Hrabala a 100 let od narození Vladimíra Boudníka jsou jedinečnou příležitostí pro všechny milovníky české kultury, kteří chtějí poznat a ocenit dílo a život těchto dvou výjimečných umělců. Více informací o programu a vstupenkách naleznete na webu www.mlynice.cz nebo na facebookové stránce Mlýnice.