Vánoční trhy ve Zlínském kraji už se chystají! Víme, kdy to vypukne

ZLÍNSKÝ KRAJ – Vůně svařáku a oříšků v cukru, světla vánočního stromu na náměstí, koledy a možná i trochu toho sněhu. Do Vánoc ještě zbývají více než dva měsíce, už teď se ale můžete těšit na tradiční adventní trhy ve svém městě. Zimní atmosféru stánků s občerstvením a vánočními produkty doplní bohatý kulturní program, na kterém jednotliví organizátoři stále pilně pracují. Už teď nám ale prozradili, kdy odstartuje adventní veselí a kdy se rozsvítí vánoční stromy. Ve Zlínském kraji bude skutečně na co se těšit!

 

Kroměříž

V Kroměříži zahájí adventní období rozsvícením vánočního stromu ve čtvrtek 28. listopadu. Od 5. do 12. prosince se uskuteční Advent s Domem kultury, který kromě tradičního občerstvení nabídne i zábavné programy. Na něj naváže tradiční akce Advent na radnici v termínu od 13. do 22. prosince. Akce se sloganem „Vstupte do kouzelného světa Vánoc“ opět promění nádvoří kroměřížské radnice v malebné vánoční městečko se stylovou výzdobou, nasvícenými stánky, slavnostní atmosférou a vůněmi a chutěmi neodmyslitelně patřícími k Vánocům. Doprovodný program pamatuje na koncerty, divadlo, dílničky pro děti či oblíbené zimní kino. A tak jako každoročně se návštěvníci Adventu na radnici mohou zase těšit na opravdový sníh.

 

Valašské Meziříčí

Adventní program zahájí Mikulášský jarmark v pátek 6. prosince. Ujít byste si neměli nechat Řemeslný jarmark v sobotu 14. prosince, kde na vás čeká široká nabídka řemeslných výrobků a ukázky práce slovenských řezbářů. Vánoční trhy si návštěvníci užijí až do 23. prosince. Ve stáncích na ně budou čekat výrobky z ovčí vlny i od místních včelařů, široká nabídka adventního zboží včetně vánočního punče, svařáku i ovocných nápojů. Nově bude k dispozici také posezení s ohřívači a příjemnou atmosférou, které nahradí v posledních letech méně využívané kluziště.

 

Rožnov pod Radhoštěm

V Rožnově se vánoční strom rozsvítí 29. listopadu o půl páté odpoledne na Masarykově náměstí. Tradiční akci s doprovodným programem doplní tvořivá dílna pro děti, chybět nebude svařené víno, medovina, grog, rybízové víno, čaj či trdelníky.

Načerpat trochu energie v předvánočním šílenství můžete od 9. do 13. prosince během Vánočních trhů. Na vyzdobeném Masarykově náměstí s dominantou v podobě vánočního stromu budou každý den přibližně od jedné odpoledne do sedmi večer připraveny stánky s tradičním jarmarečním zbožím, svařeným vínem, medovinou nebo punčem. Každý den se můžete těšit na hudební vystoupení.

Na Masarykově náměstí si během akce Česko zpívá koledy můžete 11. prosince zazpívat oblíbené písně jako Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán nebo Půjdem spolu do Betléma. Pozvěte i své příbuzné, přátele a rodinu. Přijďte pobýt, zazpívat si a ochutnat teplou medovinu, svařené víno či čaj.

Ve Valašském muzeu v přírodě na vás během 14. a 15. prosince čeká Vánoční jarmark, jehož součástí bude nabídka dárků z dílen lidových výrobců, koledování, obchůzky lucek a čertů.

 

Zlín

Adventní akce vypuknou na náměstí Míru v sobotu 30. listopadu a potrvají až do úterý 24. prosince. Vánoční jarmark doplní 1. prosince o půl šesté večer rozsvícení vánočního stromu s programem, během něhož vystoupí i ANNA K. s kapelou. Zároveň bude zahájena Ježíškova pošta.

Během měsíc trvajících oslav nebudou chybět tvořivé dílničky pro děti včetně „kinečka“ pro nejmenší, třídenní program „Starobylé Vánoce“, proběhne festival vánočních punčů a focení u fotostěn. Své umění předvedou i ledoví sochaři. V nabitém hudebním programu se můžete těšit na NO NAME, Michala Hrůzu nebo Petru Černockou.

 

Vsetín

Vsetínské trhy zvané Veselé vánoční hody vypuknou 16. prosince a potrvají až do 21. prosince. Stromeček se rozsvítí v pondělí 2. prosince v rámci Mikulášského dne.

 

Uherské Hradiště

Rozsvícení vánočního stromu je naplánováno na pátek 29. listopadu. Ve stejný den bude také zahájen prodej občerstvení v celodřevěných stáncích a tento „malý jarmark“ potrvá až do Tří králů. Velkého jarmarku se Hradišťáci dočkají od 14. prosince do 22. prosince.

 

Uherský Brod

Vánoční stromeček se rozsvítí na Kateřinském jarmarku a letos to bude už 23. listopadu kolem páté odpoledne. Adventní trhy vypuknou 12. prosince.