AKTUÁLNĚ: Kriminalisté znají totožnost mrtvého z domu v Lenoře

PRACHATICKO – O devastujícím výbuchu obytného domu v obci Lenora na Prachaticku jsme vás již informovali v několika článcích (odkazy na ně najdete v závěru textu). Kriminalisté od té doby tuto událost intenzivně vyšetřují. Dnes zveřejnili nové informace o totožnosti mrtvého muže, který byl v domě nalezen.

K tragické události došlo po čtvrté hodině ráno dne 3. října 2019. Evakuováno bylo devatenáct osob, z toho devět zraněných bylo předáno do péče zdravotníků. Výbuch si bohužel vyžádal i jednoho mrtvého. Dva nejvážněji zranění byli do nemocnice transportováni vrtulníkem letecké záchranné služby.

Jihočeští kriminalisté se případem nadále intenzivně zabývají. „Provedená genetická expertiza již potvrdila totožnost zemřelého muže, který byl v domě nalezen. Jednalo se o třiapadesátiletého obyvatele obce Lenora,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Příčiny výbuchu a požáru dosud nebyly stanoveny. „Policisté stále pracují s několika verzemi, není vyloučena nešťastná událost ani cizí zavinění,“ sdělila policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Veškeré informace k této tragické události se dočtete v našich článcích zde, zde a zde.