Pejskaři, dávejte pozor na své miláčky! V Pardubicích se objevily otrávené návnady

PARDUBICE – Otrávené návnady určené psům někdo nastražil v Pardubicích. Všichni majitelé psů by se proto při venčení měli mít na pozoru.

Městská policie přijala včera dvě oznámení na položení otrávených návnad. Jednalo se o kusy salámu, do kterých byly zasunuty granule obsahující pravděpodobně jed na krysy. Smrtelné návnady byly nalezeny na chodníku v Hlaváčově ulici vedle parkoviště a v ulici Družstevní a Kosmonautů v Polabinách.

Strážníci spolu s policisty po zadokumentování odstranili otrávené návnady, je ale samozřejmě možné, že nemuseli najít všechny, zejména v Hlaváčově ulici, kde je část návnad poházená ve vzrostlé trávě. Místo je označeno páskou zakazující vstup a strážníci žádají občany, aby na toto místo nevstupovali.

Strážníci rovněž prosí obyvatele Pardubic, aby při pohybu venku dostatečně poučili o možném nebezpečí své děti a dbali zvýšené pozornosti při venčení zvířat. Událost si pro podezření z trestného činu převzala do vyšetřování Policie České republiky. V případě, že máte jakýkoliv poznatek k této události, volejte linku 156 nebo 158.

Foto: Archiv a Městská policie Pardubice