Střet „osobáku“ s motorkou skončil tragicky. Povolán byl i vrtulník

STRAKONICKO – Včerejší slunečný den s sebou bohužel přinesl další tragickou nehodu. Na Strakonicku došlo ke střetu osobního vozidla s motorkou. Na místo byl vyslán vrtulník letecké záchranné služby.

Nehoda se stala kolem půl čtvrté hodiny odpolední na silnici I/4 v obci Přední Zborovice na Strakonicku. „Krátce po půl čtvrté jela devatenáctiletá řidička osobního vozidla tovární značky Renault Twingo ve směru od Volyně na Strakonice, kde v obci odbočovala vlevo. V tu chvíli jí do zadní části vozu narazil řidič motorky tovární značky Honda CRF, jedoucí ve stejném směru,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na Strakonicku u obce Přední Zborovice se střetl osobní vůz s motorkou (zdroj Policie ČR)

Třiačtyřicetiletý motorkář po nárazu utrpěl těžká zranění. Na místě jej ošetřili pracovníci Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje a poté byl transportován leteckou zdravotnickou službou do nemocnice. „Během převozu bohužel podlehl svým těžkým zraněním neslučitelných se životem,“ sdělil Bajcura.

Další okolností této nehody jsou předmětem vyšetřování uvedených dopravních expertů. Během tří dnů se jedná o další zbytečně vyhaslý život řidiče jednostopého vozidla (o další takové nehodě jsme informovali zde). Od začátku roku se jedná o 57. oběť v našem kraji.